Catàleg

Hartmut Lange

Una altra forma de felicitat

Traducció de Mariona Gratacòs

«—Quan vols forçar la felicitat, t’imagines moltes coses—va dir en Kippenberger—. La Corinna va provar de traspassar un límit i de fer-lo traspassar als altres. Jo la vaig seguir, però Rainer, m’has de creure: més enllà no hi ha res i hauríem d’aprofitar els anys que encara ens queden.»

Qui parla així és Kippenberger, que, tal com esdevé a Maldini i Dalhaus, veu com de sobte s’altera el curs de la seva vida per la presència—i l’absència—d’aquesta dona taciturna, diluïda i enigmàtica que deixa al seu pas la inquietud del que s’escapa a la raó. L’abatiment, el desconcert i la curiositat són els tres rostres amb què Hartmut Lange ha sabut crear un joc misteriós de perspectives, una història senzilla que tempera el que podria haver estat una altra forma, qui sap si impossible, de felicitat.

“És el gran art de Hartmut Lange: escriure llibres que es devoren, tan transparents que van més enllà de la seva temàtica. Llibres que no envelleixen, perquè ens exhorten amb summa discreció a ocupar-nos dels problemes elementals de la vida.»
Norddeutscher Rundfunk