Catàleg

Imbolo Mbue

Quan fèiem goig

Traducció de Neus Bonilla

Fa anys que els habitants de Kosawa viuen atemorits a causa de la devastació ambiental provocada per una companyia petroliera nord-americana a la seva comunitat ancestral. Els vessaments constants de cru han fet tornar ermes les terres de conreu, l’aigua contaminada ha destruït els ecosistemes naturals de què depenien per alimentar-se i l’absència d’aigua potable ha costat la vida a innombrables criatures. Tanmateix, les eternes promeses de la petroliera de dur a terme operacions de neteja no es tradueixen mai en fets, com tampoc arriben les indemnitzacions pel patrimoni perdut, i el govern del país, encapçalat per un dictador cínic, només serveix els seus propis interessos. Acorralats, els fills i filles de Kosawa decideixen defensar-se, i la lluita, que s’allargarà durant dècades, es cobrarà un preu molt alt. Elegíaca i vibrant, clarivident i fabulosa, Quan fèiem goig és un retrat magistral del capitalisme a ultrança, les llargues ombres que el colonialisme i l’esclavitud encara projecten sobre el continent africà i la voluntat d’un poble de sacrificar-ho tot per la llibertat.

Disponibilitat en e-book

Aquest títol es troba disponible en e-book. Per coneixe'n el preu, el format i altres característiques, si us plau, consulti amb la seva botiga d'e-books preferida.

Comentaris de la premsa

«Una novel·la amb l’exuberància i la capacitat de fascinació d’una gran faula contemporània, i una heroïna per al nostre temps».
Sigrid Nunez

«Un relat colpidor sobre la cobdícia, el sentit de comunitat i la perseverança».
Time

«Mbue té una energia combativa i literària, una clarividència i una veritat per contar-nos. La trama és apassionant. Una elegia moral i una faula vertadera».
Biel Mesquida, Diario de Mallorca

«Per moltes raons —moltes— Quan fèiem goig és una novel·la potent».
Anna Rossell, Crítica de Libros