Catàleg

Jan Karski

Història d’un Estat clandestí

Traducció de Carles Miró

Després de la invasió alemanya de Polònia, l’estat polonès es va instal·lar a Londres. El jove Jan Kozielewski, (Jan Karski), va rebre la important missió de fer de correu entre el govern polonès a l’exili i la resistència interior. Així comença una història trepidant d’espionatge, detencions, lleialtat i camaraderia que el va fer recórrer Europa en plena guerra, i que s’acaba amb una sorprenent visita al gueto de Varsòvia i el descobriment, quan va entrar clandestinament en un camp de concentració, de l’existència del terrible pla d’assassinat sistemàtic del poble jueu, que va anunciar per primera vegada al món davant d’unes orelles incrèdules. El llibre, escrit pel seu autor al cap d’un any de les seves extraordinàries aventures, recull, amb una enorme capacitat narrativa, tots els detalls i les històries que li van sobrevenir. En paraules del mateix Karski: «L’autor no explica res més que allò que ell mateix ha viscut, vist i escoltat».

Disponibilitat en e-book

Aquest títol es troba disponible en e-book. Per coneixe'n el preu, el format i altres característiques, si us plau, consulti amb la seva botiga d'e-books preferida.

Comentaris de la premsa

«Karski va revelar als poderosos d’aquest món allò que el món no volia saber».
Jorge Semprún

“Entre els homes més grans del segle XX, sens dubte hi ha Jan Karski. Aquest resistent polonès resumeix en la seva figura tot l’embolic tràgic del passat segle”.
Melcior Comes, Presència

“Magnífiques memòries, tan ben escrites i tan apassionants”.
Pere Cardús, El Punt Avui

“Un document excepcional”
Lluís Bonada, El Temps

“Escrit un any després dels fets, i narrat amb un estil intimista i testimonial, lúcid i treballat. Gaudiu-lo”.
Manel Vega, Avui

“Una lectura apassionant”.
Jaume Claramunt, El 3 de Vuit

“Aquestes memòries relaten la militància clandestina de Karski i els seus esforços perquè els aliats saberen la veritat sobre la maquinària d’aniquilació del poble jueu”.
Alfred Mondria, Levante

“Un llibre esfereïdor i molt recomanable per saber la complexitat del segle de la megamort”.
Biel Mesquida, Diario de Mallorca

Article sobre Jan Karski a El País