Catàleg

Helena Attlee

El violí d’en Lev

Una aventura italiana

Traducció d'Albert Nolla

La melodia del violí d’en Lev va fascinar Helena Attlee d’ençà que la va sentir en un concert; aquell vell instrument italià que portava el nom del seu antic propietari rus atresorava una rica història. Delerosa de descobrir els detalls del seu origen i la resta de secrets que amagava el seu delicat cos de fusta, Attlee es va dirigir a Cremona, el bressol del violí italià i el punt de partida d’un viatge extraordinari de final inesperat. A través de tallers polsegosos, boscos alpins, esglésies venecianes, luxoses corts florentines i remots mercats russos, El violí d’en Lev ens porta del cor de la cultura italiana als seus confins més llunyans. Una història sorprenent de lutiers i científics, prínceps i rodamons, instrumentistes, compositors i viatgers, que és a la vegada una meditació punyent sobre el poder dels objectes, dels relats i de la música per crear cultures senceres i transformar la vida de les persones.

Disponibilitat en e-book

Aquest títol es troba disponible en e-book. Per coneixe'n el preu, el format i altres característiques, si us plau, consulti amb la seva botiga d'e-books preferida.

Entrevistes

Entrevista a La Vanguardia, amb Inés Pich-Aguilera (27/05/2023)
Entrevista a El País, amb Virginia López Enano (22/06/2023)

Comentaris de la premsa

«Sense ser una història alternativa de la música, Attlee obre noves vistes erudites sobre la seva lletra petita».
Javier Blánquez, La Lectura (El Mundo)

«Aquest llibre és un viatge pel temps i l’espai: de la música sacra a la cort dels Mèdici i la col·lecció d’instruments imponent».
Alberto Gordo, El Cultural

«Un instrument en un lloc determinat no parla només en clau musical, també ho fa en clau històrica, professional, ebenista. El violí d’en Lev és un viatge al cor de la cultura italiana des de la música, capaç de canviar la vida de les persones i modelar una cultura sencera, però també és una invitació urgent a reflexionar sobre el valor dels relats i també el dels objectes».
Inés Pich-Aguilera, La Vanguardia

«Un periple biogràfic extraordinari de final inesperat».
Ara

«Una història del violí com a fenomen cultural narrada sota l’embolcall de novel·la i allunyada de la pruïja acadèmica, tot i que sustentada pel coneixement dels principals estudiosos de lutiers i constructors».
Albert Ferrer, Serra d’Or

«Helena Attlee, encisada pel so d’un violí, inicia un llarg viatge des de Cremona a la ciutat russa de Rostov. El llibre és la història del relat del seu periple geogràfic. Amb una prosa fascinant i commovedora, amalgama amb enginy esdeveniments personals i erudició, fruit d’una ingent recerca documental».
Miquel Moreno Gayoso, El 3 de Vuit

«Helena Attlee no només exhibeix una prosa elegant i captivadora sinó una capacitat admirable per combinar l’erudició amb l’enginy».
The Times Literary Supplement