Catàleg

Margaret Atwood

Àlies Grace

Traducció de Xavier Pàmies

És l’any 1851, i la Grace Marks compleix condemna al penal de Kingston per l’assassinat d’en Thomas Kinnear i la Nancy Montgomery, l’amo i la governanta de la casa on servia. Detinguda als setze anys, en fa vuit que és objecte dels judicis discordants de l’opinió pública, propensa a veure-la ara com una santa, ara com un botxí. Cada setmana s’entrevista amb el doctor Jordan, un jove psicòleg a qui ha contractat un grup de feligresos convençuts de la innocència de la Grace, per tal d’esclarir els fets i, així, aconseguir l’indult per a la reclusa. Mentre l’ajuda a recuperar la memòria, en Jordan no pot evitar quedar fascinat per la jove, rere la candidesa de la qual s’intueix una personalitat complexa i enigmàtica. Basada en la vida d’un dels personatges més populars de la crònica negra del Canadà, Àlies Grace és el retrat captivador d’algú doblement víctima de la societat—en tant que dona i de classe treballadora—en què Margaret Atwood denuncia les grans contradiccions d’un món incapaç d’acceptar l’altre.

Disponibilitat en e-book

Aquest títol es troba disponible en e-book. Per coneixe'n el preu, el format i altres característiques, si us plau, consulti amb la seva botiga d'e-books preferida.

Comentaris de la premsa

«Brillant […] La prosa d’Atwood és penetrant, tan intimista que sembla escrita a flor de pell».
Hilary Mantel, Literary Review

«No m’havia captivat mai tant un llibre […] Àlies Grace és, sens dubte, la novel·la elevada a la màxima expressió».
Julie Myerson, Independent on Sunday

«Amb la prosa elegant que la caracteritza i la combinació de diverses tècniques narratives, Margaret Atwood no només crea una història extremadament inquietant d’assassinat i obsessió, sinó també un retrat fascinant sobre la vida de les dones en una altra època».
Kirkus

«Com va ocórrer amb la tenebrosa història d’El conte de la serventa, es tornen a posar sobre la palestra les xacres que les dones porten arrossegant sobre elles des de temps immemorials i contra les quals la protagonista d’Àlies Grace es rebel·la a la seva manera».
Natalia Marcos, El País

«No costa gaire entendre la tria d’Atwood. La funció de la serventa és ser útil i passar desapercebuda. És algú gairebé invisible a la societat, i també als llibres. Àlies Grace ens fa pensar en la flagrant absència de protagonistes femenines pobres a la literatura».
Time Out

«Atwood proporciona els elements per a una bona lectura: suspens, misteri, emoció i un entorn històric totalment elaborat».
St. Louis Post-Dispatch

«Una novel·la impressionant i seductora, amb el poder d’involucrar-nos».
Houston Chronicle

Altres llibres de Margaret Atwood