Catàleg

Lesley Nneka Arimah

Què vol dir quan un home cau del cel

Traducció de Dolors Udina

«Quan l’Enebeli Okwara va enviar la seva filla a conèixer món, no sabia què feia el món a les filles». Les filles, mullers i mares que protagonitzen aquest llibre evocador i irreverent planten cara a situacions extraordinàries: una dona parla amb el fantasma de la seva mare, que s’ha escapat d’una fotografia familiar; una altra, desesperada per tenir fills, se’n fa un amb flocs de cabells; el fantasma de la guerra turmenta tres generacions de dones d’una mateixa família, i, en un futur distòpic, una terapeuta descobreix que té l’habilitat increïble de fer desaparèixer el dolor, però a un preu molt alt. El que les lliga és la duresa del món on viuen, en què el futur és incert, les oportunitats són escasses i la sort, capritxosa. A estones irònica i distant, d’altres fent gala de la profunditat psicològica dels millors narradors, Arimah explora en aquests relats els lligams que ens uneixen els uns als altres i als espais que habitem més íntimament.

Disponibilitat en e-book

Aquest títol es troba disponible en e-book. Per coneixe'n el preu, el format i altres característiques, si us plau, consulti amb la seva botiga d'e-books preferida.

Premis

Premi Kirkus 2017
Premi Young Lions de ficció 2018

Entrevistes

Entrevista al Més 324, per Xavier Graset (27/06/2019)
Entrevista a El Nacional, per Gustau Nerín (30/06/2019)
Entrevista a El Punt Avui, per David Castillo (12/07/2019)
Entrevista a l’Ara, per Sílvia Marimon (27/07/2019)
Entrevista a La Vanguardia, per Magí Camps (06/08/2019)
Entrevista a Llegir en cas d’incendi, per Manel Haro (12/09/2019)

Comentaris de la premsa

«De la molt estimulant llibertat creativa de l’autora n’és una prova com salta de contes amb un enfocament realista a d’atres amb un component fantàstic, tractat però amb la mateixa naturalitat que ho feia el realisme màgic. En els bons contes d’Arimah, el moment transcendent va sempre de bracet de l’estúpid. Potser algun dia trancendirem el que semblava inabastable, si bé l’estupidesa seguirà amb nosaltres. D’aquesta convicció semblen néixer aquests contes plens de llum negra».
Antonio Lozano, El País

«Nneka és una escriptora atípica, i aquest és un llibre extraordinàriament madur per ser una “òpera prima”. Els contes d’aquesta antologia traspuen un terrible domini del llenguatge, però també una gran creativitat. I molta sensibilitat. Sota la crosta d’unes històries a vegades terribles, l’escriptora anglobiafrenya té la capacitat de retornar al lector la confiança en l’amor. Els contes de Què vol dir quan un home cau del cel resulten rodons i el conjunt de l’antologia és una alenada d’aire fresc. Lesley Nneka Arimah serà, sens dubte, una escriptora a seguir».
Gustau Nerín, El Nacional -La Llança

«Llegir Nneka Arimah és una aventura de final incert perquè res és previsible en els seus contes. L’autora s’atreveix a explorar diferents gèneres: des del conte màgic fins a la paràbola utòpica, passant pel realisme psicològic. De vegades és irònica, però d’altres construeix imatges que són autèntics malsons».
Sílvia Marimon, Ara

«Què vol dir quan un home cau del cel és un recull de contes ben sucós que ens mostra una realitat que encara considerem aliena, alhora que ens distreu amb una bona narració i personatges pintorescos que barregen situacions espinoses amb petites dosis d’humor».
Ávaro Muñoz, Llegir en cas d’incendi

«D’emocions, certament, el llibre n’és ben ple».
Vicent Alonso, El Diario

«Lesley Nneka Arimah penetra en l’ànima femenina amb un conjunt de relats protagonitzats per dones africanes que pateixen conflictes generacionals, la dialèctica entre modernitat i tradició i la presència de la figura masculina. Fent una mirada íntima a les problemàtiques, l’autora revela els fils invisibles que uneixen les dones davant de la incertesa».
Toni Mata i Riu, Regió7

«Un llibre evocador i insurrecre on filles, mullers i mares planten cara a situacions extraordinàries. Singularíssim!».
Biel Mesquida, Diario de Mallorca

«Marcada per la guerra, la biografia familiar i les cuites generacionals, Arimah ofereix un relat breu i ple d’esplendor i sorpreses. Molt bon llibre».
David Castillo, El Punt Avui

«En els contes sucosos i sensuals de Lesley Nneka Arimah se senten la xafogor nigeriana i la tensió que sura en l’aire, per mitjà d’uns personatges que no saps mai per on eixiran i on, més tard o més d’hora, la història acaba capgirant-se».
Lourdes Toledo, Revista Caràcters

«Arimah és una narradora enginyosa, sofisticada i astuta, capaç d’ordir paràboles utòpiques, relats plens de màgia i escenes esglaiadores a la vegada que es mou amb desimboltura entre el distanciament còmic i el realisme psicològic».
The New York Times Book Review