Catàleg

Margaret Atwood

Àlies Grace

Traducció de Xavier Pàmies

És l’any 1851, i la Grace Marks compleix condemna al penal de Kingston per l’assassinat d’en Thomas Kinnear i la Nancy Montgomery, l’amo i la governanta de la casa on servia. Detinguda als setze anys, en fa vuit que és objecte dels judicis discordants de l’opinió pública, propensa a veure-la ara com una santa, ara com un botxí. Cada setmana s’entrevista amb el doctor Jordan, un jove psicòleg a qui ha contractat un grup de feligresos convençuts de la innocència de la Grace, per tal d’esclarir els fets i, així, aconseguir l’indult per a la reclusa. Mentre l’ajuda a recuperar la memòria, en Jordan no pot evitar quedar fascinat per la jove, rere la candidesa de la qual s’intueix una personalitat complexa i enigmàtica. Basada en la vida d’un dels personatges més populars de la crònica negra del Canadà, Àlies Grace és el retrat captivador d’algú doblement víctima de la societat—en tant que dona i de classe treballadora—en què Margaret Atwood denuncia les grans contradiccions d’un món incapaç d’acceptar l’altre.

Disponibilitat en e-book

Aquest títol es troba disponible en e-book. Per coneixe'n el preu, el format i altres característiques, si us plau, consulti amb la seva botiga d'e-books preferida.

Comentaris de la premsa

«Com va ocórrer amb la tenebrosa història d’El conte de la serventa, es tornen a posar sobre la palestra les xacres que les dones porten arrossegant sobre elles des de temps immemorials i contra les quals la protagonista d’Àlies Grace es rebel·la a la seva manera».
Natalia Marcos, El País

«El fascinant conte de la serventa que sí que va existir. Una lectura absorvent, plaent i enriquidora, amb ben pocs desequilibris, que fa ganes de continuar aprofundint en l¡obra de la canadenca».
Xavier Aliaga, El Temps

«No costa gaire entendre la tria d’Atwood. La funció de la serventa és ser útil i passar desapercebuda. És algú gairebé invisible a la societat, i també als llibres. Àlies Grace ens fa pensar en la flagrant absència de protagonistes femenines pobres a la literatura».
Time Out

«Brillant […] La prosa d’Atwood és penetrant, tan intimista que sembla escrita a flor de pell».
Hilary Mantel, Literary Review

«No m’havia captivat mai tant un llibre […] Àlies Grace és, sens dubte, la novel·la elevada a la màxima expressió».
Julie Myerson, Independent on Sunday

«Amb la prosa elegant que la caracteritza i la combinació de diverses tècniques narratives, Margaret Atwood no només crea una història extremadament inquietant d’assassinat i obsessió, sinó també un retrat fascinant sobre la vida de les dones en una altra època».
Kirkus

«Atwood proporciona els elements per a una bona lectura: suspens, misteri, emoció i un entorn històric totalment elaborat».
St. Louis Post-Dispatch

«Una novel·la impressionant i seductora, amb el poder d’involucrar-nos».
Houston Chronicle

Altres llibres de Margaret Atwood