08/07/2017

L’adaptació teatral de ‘La impaciència del cor’, de Stefan Zweig, arriba al Grec

Imatge de l'entrada "L'adaptació teatral de 'La impaciència del cor'

Aquest cap de setmana, i emmarcada dins la programació del festival Grec, el públic català podrà veure una adaptació teatral de La impaciència del cor, de Stefan Zweig.

Quaderns Crema sortejarà dues entrades dobles per a la funció del dia 8 de juliol a les 20:30h al Teatre Lliure Montjuïc – Sala Fabià Puigserver. Per participar en el sorteig, visiteu el nostre perfil a Twitter.

L’escriptor austríac Stefan Zweig va publicar el 1939 una història en la qual es preguntava què era realment la compassió i constatava com era de difícil fer-se càrrec del dolor aliè. Era la història de l’oficial Hofmiller, un soldat austrohongarès convidat a una festa en un domicili benestant que comet un error fatal: demanar per ballar a una jove sense saber que una malaltia cruel l’impedeix de caminar. Mirant de compensar la seva inoportuna relliscada, el soldat comença a sovintejar la noia, propiciant així que ella caigui en un enamorament no correspost de conseqüències tràgiques.

La posada en escena del muntatge combina amb una saviesa poc usual els recursos del vídeo i el teatre, el diàleg i la narració. Perquè, en aquesta producció, els actors il·lustren l’acció mentre, en les ombres, altres veus d’actors diuen monòlegs interns o fan la funció de narradors omniscients. El resultat és un espectacle que posa tècniques i llenguatges diversos al servei d’una història excepcional ambientada en el context de la desintegració de l’Imperi Austrohongarès.

Simon McBurney, actor, director i cofundador de la llegendària companyia britànica Complicité (creadors de l’esplèndida versió de The Master and Margarita, vista al Grec 2012), uneix esforços amb l’Schaubühne de Berlín, una de les companyies alemanyes més innovadores del moment que, des del 1999, dirigeix Thomas Ostermeier.

Una coproducció de Complicité and Schaubühne

Amb la col·laboració del Consulat de la República Federal Alemanya a Barcelona i el Goethe Institut.

El dissabte, 8 de juliol, després de la funció, s’organitza una conversa amb James Yeatman, codirector de l’espectacle. Modera: Albert Lladó, filòsof, dramaturg i periodista cultural.

EmailFacebookTwitter