21/03/2014

‘El gran hotel Budapest’, de Wes Anderson, s’inspira en les novel·les de Stefan Zweig

La neu era bruta

El nou film del cineasta nord-americà Wes Anderson, El gran hotel Budapest, que va inaugurar la passada edició de la Berlinale i s’estrenarà el 21 de març, intenta capturar l’atmosfera i l’estil de les novel·les de Stefan Zweig. Quaderns Crema ha publicat més d’una desena de títols de l’obra narrativa i assatgística d’aquest autor austríac.

Protagonitzada per un variat elenc d’actors, molts d’ells col·laboradors habituals del director, com Ralph Fiennes, Jude Law, Adrien Brody, Edward Norton, Bill Murray, Jason Schwartzman, Owen Wilson, Saoirse Ronan, Mathieu Amalric, Léa Seydoux, Tilda Swinton, F. Murray Abraham, Jeff Goldblum, Willem Dafoe, Harvey Keytel i Tom Wilkinson, El gran hotel Budapest és una comèdia que es desenvolupa en un luxós hotel d’una república fictícia d’Europa de l’Est, en la dècada dels anys 30 del segle passat.

Wes Anderson ha declarat en una entrevista que el primer que va llegir de Zweig va ser La impaciència del cor (Quaderns Crema, 2010) i que li va encantar la seva estructura, que l’escriptor utilitza habitualment en els seus llibres, i que el propi director ha adaptat en la seva pel·lícula. Posteriorment va llegir la seva autobiografia, El món d’ahir (Quaderns Crema, 2001) i li va sorprendre la minuciositat amb què retratava la cultura europea de la seva època.

El gran hotel Budapest està narrada per un escriptor (interpretat per Tom Wilkinson en la seva edat madura, i per Jude Law en la seva versió més jove) que resulta ser un àlter ego del propi Zweig.

Tràiler d’ El gran hotel Budapest:

EmailFacebookTwitter