Catàleg

Stefan Zweig

Por

Traducció de Joan Fontcuberta

La Irene Wagner du una vida acomodada i sense preocupacions amb el marit i les seves dues filles. Tanmateix, després de vuit anys de matrimoni, els balls, el teatre, l’òpera i altres activitats socials li semblen banals i anodines. Així, més per fantasia novel·lesca que per autèntic desig, comença una relació amb un jove pianista. De sobte, però, una dona la descobreix quan surt del pis del seu amant i la Irene es veu obligada a cedir a un terrible xantatge. El terror que el seu marit l’enxampi i la possibilitat de perdre tot el que posseeix i que, com descobreix ara, s’estima i necessita tant, la sumirà en un malson esgarrifós. Escrita el 1913 i publicada per primer cop gairebé una dècada més tard, Por és una de les novel·les curtes més esglaiadores de Stefan Zweig, amb un final tan sorprenent per a la protagonista com per al lector.

Disponibilitat en e-book

Aquest títol es troba disponible en e-book. Per coneixe'n el preu, el format i altres característiques, si us plau, consulti amb la seva botiga d'e-books preferida.

Comentaris de la premsa

«Fontcuberta ens serveix la virtuosa prosa de Zweig d’una manera tan vívida que el text rejoveneix i se’ns fa contemporani».
Màrius Serra, La Vanguardia

«Una obra d’una vigència indiscutibe».
El Periódico

«La novel·la Por és una altra perla de Stefan Zweig».
Ignasi Aragay, Ara

«És una joia, l’he llegida amb passió i serenitat, amb lentitud i amb devoció i he vibrat amb les aventures d’una dona burgesa».
Biel Mesquida, Diario de Mallorca

«De nou Zweig demostra ésser un lector privilegiat de Dostoievski, i s’immergeix com ben pocs escriptors en la pregonesa psicològica de la seva protagonista, en la infinita i sempre contradictòria complexitat de l’existència i la personalitat humana».
Xavier Serrahima, Nació Digital

«Això és una novel·la curta, i Zweig excel·leix en aquesta mida: en sap un niu!».
Jordi Llavina, El 3 de Vuit

«Una novel·la d’aquest estilista magnífic amb un tema clàssic amb una escriptura supèrbia».
Biel Mesquida, Diario de Mallorca

«Una mostra del mestratge en la fluïdesa narrativa per part d’Stefan Zweig».
Víctor González, Diari Maresme

«Stefan Zweig és un escriptor admirat arreu. Una història breu, que val la pena anar descobrint amb cada pàgina. És una novel·la psicològica, molt ben escrita i amb una gran abundància d’adjectius».
Tumateix Llibres

«La narració adquireix una tensió creixent i un ritme perfecte. L’estructura de la història és sòlida i ferma i, en algun moment, s’entreveuen manifestacions de crítica social. És un llibre que es llegeix sense parpellejar».
Luis Alonso Girgado, El Ideal Gallego

«Una lectura intensa de sentiments potents i magníficament escrita, com és habitual amb l’obra de Zweig».
Esther Rodríguez, Literatura+1

Altres llibres de Stefan Zweig