Catàleg

Benjamin Myers

Mar obert

Traducció de Neus Bonilla

Malgrat la seva curta edat, en Robert Appleyard sap què li oferirà el futur: com tots els homes de la seva família, aviat enfilarà cada dia el camí que duu al fosc túnel d’una mina. La perspectiva de passar-hi la vida tancat, però, l’angoixa: el jove, fascinat per la natura, anhela la immensitat del mar. Així doncs, poc després de la Segona Guerra Mundial, emprèn un viatge a peu per explorar el país, en el transcurs del qual coneix la Dulcie Piper, una extravagant dona de mitjana edat que viu sola en una caseta vora el mar en un poblet pesquer de North Yorkshire. La dona el convida a sopar després d’una breu conversa, i la sobretaula esdevé una llarga estada que descobrirà a en Robert una vida completament nova—plena de plats suculents, banys al mar, migdiades al sol i poesia—arran de la qual la seva visió del món, fortament influïda pels pares, canviarà per sempre. Una novel·la extraordinàriament bella i colpidora sobre el poder de la literatura, l’amistat i les segones oportunitats que es presenten a la vida.

Comentaris de la premsa

«Benjamin Myers és una de les veus més singulars i captivadores dels nostres temps, i Mar obert un dels llibres de lectura obligada de l’any».
David Peace

«Una història d’aprenentatge –intel·lectual i emocional; d’aprenentatge especialment en la tolerància– i del valor de l’amistat i la generositat dels grans cap a les generacions que els segueixen, i de la riquesa de les relacions intergeneracionals. Està escrita, a més, de forma tan poètica com senzilla, i traduïda esplèndidament.
Quim Aranda, Ara

«Mar obert fa pensar en una novel·la juvenil que ha recorregut a tots els elements imaginables per aconseguir l’èxit».
Jordi Llavina, La República