Catàleg

Edmund de Waal

La llebre amb ulls d’ambre

Una herència oculta

Traducció de Carles Miró

Més de dues-centes figuretes de fusta i d’ivori, cap d’elles més gran que una capsa de llumins, són l’origen d’aquest fascinant llibre en què Edmund de Waal descriu el viatge que han fet al llarg dels anys. Un viatge ple d’aventures, de guerra, d’amor i de pèrdua, que resumeix, en la història d’una família, la història d’Europa dels segles XIX i XX. Un text evocatiu i de gran bellesa que comença amb una petita llebre d’ulls d’ambre que es barreja amb les monedes dins d’una butxaca, i acaba, com tot autèntic viatge, amb el descobriment d’un mateix.

Disponibilitat en e-book

Aquest títol es troba disponible en e-book. Per coneixe'n el preu, el format i altres característiques, si us plau, consulti amb la seva botiga d'e-books preferida.

Comentaris de la premsa

«Una obra brillant que aporta una visió panoràmica i que a la vegada inspira un amor profund cap a les petites coses que evoquen un món desaparegut».
Colm Tóibín

«Elegant. Modesta. Tràgica. Homèrica».
Stephen Frears, The Guardian

«Meravelloses memòries. Un desplegament admirable -i perfectament traduït-d’escenaris, cultures i ambients i, no ho oblidem, de revelacions inesperades».
Marina Espasa, Ara

«La millor lliçó d’història imaginable».
The New Yorker

“Poques experiències culturals hi ha més plaents que participar en la descoberta d’un tresor que, més o menys amagat, esperava la seva gloriosa oportunitat a la taula de novetats de la llibreria. Com ho és, sens dubte, un relat tan exquisit i deliciós. Una obra amb entitat més que suficient per a no passar mai de moda, per a mantenir-se eternament contemporània”.
Xavier Serrahima, El Punt Avui

“Una de les més sorprenents revelacions editorials de l’any 2012, i fa mesos que sedueix els lectors pel seu desplegament d’erudició i sensibilitat”.
Xavier Antich, La Vanguardia

“Un llibre d’enorme categoria, gairebé insòlit en el panorama editorial. Els grans fets de la història hi corren paral·lels a la petitesa dels objectes col·leccionats, i tot està tan ben lligat en aquest llibre prodigiós”.
Jordi Llovet, El País

«El recorregut íntim de De Waal és la columna que sosté aquest llibre. Però allò que atrapa el lector (segurament) és la possibilitat de recórrer la història d’Europa del segle XX al costat d’una família jueva fastuosament rica, culte i refinada. Són els Ephrussi i viuen alguns moments estel·lars dels últims 150 anys».
Marià Veloy, Time Out

«Un fascinant assaig. De Waal és un gran escriptor, nodrit d’una copiosíssima erudició, amb una riquesa que no impedeix, no obstant, el flux d’una passió desbordant. La clau d’aquesta venturosa travessia narrativa és haver-la urdit a partir d’aquest petit botó del netsuke».
Francisco Calvo Serraller, El País

«Llegir és un vici com qualsevol altre amb una estela d’addictes que es xuten el que el mercat els ofereix perquè no poden passar sense. Potser per excés d’oferta, als més assidus se’ls fa difícil trobar una proposta realment colpidora i memorable. Aquesta és una de les poques. Un llibre que avui, en plena crisi i sensació de canvi d’època, ens interpel·la i colpeix com una massa».
Jesús Cartañà, Butxaca

“Una delícia que és a la vegada una mena d’història de l’art, un llibre de viatges i unes memòries de la seva família. L’autor plasma a través d’un llenguatge precís, detallat, elegant el vehicle ideal per descriure situacions, objectes i vivència de forma acurada, honesta i més que entretinguda”.
Daniel Bossio, BCNcultura.cat

«El llibre de la dècada… Una obra meravellosa, per ser conservada i llegida una i altra vegada per tantes generacions com descriu».
The Times Literary Supplement

«Fa anys que no llegia un llibre tan brillant… Un gran relat sobre els plaers i les penes del que significa ser humà».
The Daily Telegraph

«Una obra mestra».
The Sunday Times

«Aquesta obra mestra parteix de quelcom tan minúscul  com un nespre per captar l’esperit de dos segles i set ciutats, mesurar amb la precisió d’un sismògraf els estralls de l’odi en el fràgil teixit humà i la seva sorprenent capacitat de regeneració. “Miri el blau dels jacints–recomanava Rilke a una avantpassada de l’autor- abans que llegir literatura”. Per mostrar la persistència de la memòria i la literatura en fregar la solidesa i la bellesa d’un netsuke, llibres així mereixen invertir l’ordre de prioritats”.
Antonio Lozano, Qué Leer

«Una de les joies literàries de la temporada no només per la curiosa manera d’explicar el nostre passat, sinó per haver estat escrit d’una manera tan bella com les figuretes de què parla”.
Álvaro Colomer, Yo dona

«Un grandiós relat de la decadència europea. És apassionant seguir el rastre dels avantpassats de De Waal des del París de la Belle Époque, en plena eclosió de l’impressionisme, i trobar-se amb Charles Ephrussi, el que primer va adquirir aquestes curioses figuretes, envoltat de personatges com Renoir, Degas o Marcel Proust. Però és gairebé la pròpia cerca de De Waal, el descobriment dels seus orígens, el que converteix la seva investigació sobre els netsuke en una epifania fascinant amb inici i final a Japó”.
Pablo González, La Voz de Galicia

«Un festí per als que ens agraden les evocacions demorades i emotives a la recerca de les arrels pròpies. De Waal traça amb mà mestra l’esdevenir d’una saga apassionant i ho fa amb amenitat i erudició, dos conceptes molt difícils de conjugar però que en aquest llibre és capaç de fondre amb delicadesa i gràcia, fins a commoure al lector”.
Fermín Herrero, El Norte de Castilla

“Bastaria recomanar-lo ferverment, cosa que no acostumo a fer sovint, perquè considero que el llibre, al contrari dels tòpics habituals, reclama una lectura lenta, pausada i ofereix un bell retrat del món”.
Andreu Loncà, Segre

“Edmund de Waal reconstrueix segle i mitjà d’història familiar amb tremp, dedicació i respecte orientals. Els Rotschild van tenir la intel·ligència, o sagacitat, per sortejar els embats des de Suïssa i Londres; els Ephrussi es van confiar, van amagar el cap, i ho van pagar car, molt car. L’única cosa que ha sobreviscut de tota la fortuna i possessions familiars és la col·lecció de 264 miniatures japoneses. Aquest descens en picat és el que m’ha impressionat del llibre. I el to intimista, gairebé murmurant. I la referència constant als sentits, sobretot el tacte dels netsuke per la condició d’artista plàstic de l’autor”.
Fernando Alomar, Diario de Mallorca

“Edmund de Waal recorre la història d’Europa i de la seva família en els dos últims segles a través d’una col·lecció de 264 netsukes”.
Francisco R. Pastoriza, Diario de Mallorca

Altres llibres d'Edmund de Waal