Catàleg

Mordecai Richler

El cas d’en Barney Panofsky

Traducció de Xavier Pàmies

Fins i tot els seus amics estarien d’acord que Barney Panofsky és un «marit maltractador, un falsari intel·lectual, un productor de merdes, un borratxo amb inclinació a la violència i segurament també un assassí». Però, quan els seus pitjors enemics ho intenten fer públic, Barney comença a escriure les seves pròpies memò­ries, i és així com el veurem passar de la crisi a l’èxit, dels baixos fons a la bona societat a Montreal, París i Londres. Les seves proeses acaben però amb un escàndol notable.

Notes i postfaci de Michael Panofsky

Disponibilitat en e-book

Aquest títol es troba disponible en e-book. Per coneixe'n el preu, el format i altres característiques, si us plau, consulti amb la seva botiga d'e-books preferida.

Premis

XIV Premi Llibreter.
Premi Giller.

Comentaris de la premsa

“Unes planes carregades d’ironies, d’observacions agudes, de vida trepidant, de sarcasmes i de referències a molts escriptors i a la bona literatura. Sarcàstic, emotiu, brillant, irritat i al mateix temps irritable, Barney Panofsky és un narrador consistent, que atrapa i que carrega molt dignament damunt el seu gep, per dir-ho com ell, tot el pes d’una de les millors novel·les de la literatura en llengua anglesa de l’últim segle. No és casualitat que sigui també l’última que va escriure Richler. Una novel·la així només es pot fer després d’haver viscut”.
Xavier Cortadellas, El Punt Avui

“Una obra mestra de la causticitat, el sarcasme explosiu i la incorrecció política. El seu autor, Mordecai Richler, és un dels escriptors canadencs més importants del segle XX”.
Pere Antoni Pons, Ara 

“Entre la secta, cada cop més discreta, dels lectors exigents, està fent forat El cas d’en Barney Panofsky. El més interessant del llibre és la veu del narrador, un productor de programes porqueria jueu que recorda les seves tres exdones i intenta exculpar-se d’una acusació d’assassinat força flagrant. La seva mirada és alliberadora perquè va més enllà de la correcció política tan nefasta en literatura. Però, sense un narrador desastre, com es pot escriure tota una senyora novel·la com aquesta?”.
Ada Castells, El Punt Avui 

“Una de les mostres més dignes que coneixem del subgènere que podríem anomenar «rondinaire brillant». Un dels mèrits del narrador és que sap ser mordaç i sensible, rude i elegíac sense deixar de ser ell mateix”.
Vicenç Pagès Jordà, L’Avenç   

“Una novel·la càustica i arriscada”.
Jordi Nopca, Ara

“Una obra mestra de la causticitat i el sarcasme, que ha rebut el premi del gremi de llibreters. L’obra està escrita amb l’estil irònic, sarcàstic, irreverent i salvatgement còmic que caracteritza a aquest autor”.
Diari de Sabadell

“Una novel·la formidable i hilarant, francament divertida”.
L’Avenç

«Mordecai Richler és molt divertit i molt agut, molt irònic, molt sarcàstic. I té un ritme sostingut que és una meravella».
Paul Giamatti

«Igual que el doctor Samuel Johnson més punyent, no hi ha qui superi en Barney quan està en plena forma. Richler ha escrit un Lear per als nostres temps egoistes i mesquins, un Lear inalterat per reialmes dividits o filles enemistades. Es prescindeix fins i tot del bufó. El bufó d’en Barney és ell mateix».
Alberto Manguel

«Una novel·la formidable, molt divertida… Hàbil, irreverent i commovedora».
The New York Times

«Salvatgement còmica».
The New York Review of Books

«Divertidíssima, satírica i virtuosa».
The Daily Telegraph

«Mordecai Richler és un dels més grans escriptors nord-americans».
The Washington Times

«Brillant i hilarant novel·la».
Entertainment Weekly

«Atractiva, intel·ligent i extremadament divertida».
Time Out