Catàleg

Stefan Zweig

Dietaris

Traducció de Tiana Puig

Els dietaris de Stefan Zweig comprenen prop de trenta anys de la vida de l’escriptor, i per la seva espontaneïtat són un document irreemplaçable, a més d’un gran contrapunt a la seva autobiografia, El món d’ahir. Les pàgines d’aquest volum, sovint dictades per la urgència del moment, però tan lúcides com els seus textos més treballats, ens descobreixen el dia a dia de l’escriptor a Viena, París, Zuric o Berna—on va cultivar l’amistat d’altres intel·lectuals, com ara Émile Verhaeren, Romain Rolland i Rainer Maria Rilke—, o la fascinació que li van produir dues ciutats americanes com Nova York i Rio de Janeiro. Però també ens revelen l’íntim horror que va suposar per a Zweig la Gran Guerra i, dos dècades més tard, la deriva totalitària i antisemita del continent i l’ascens del nazisme, que el van empènyer a buscar desesperadament un recer lluny del descoratjador ensorrament d’Europa. Aquests dietaris ens ofereixen un cop més la veu del gran cronista del món d’ahir, que en molts moments sembla continuar revelant-nos el d’avui i potser fins i tot el de demà.

Edició de Knut Beck

Disponibilitat en e-book

Aquest títol es troba disponible en e-book. Per coneixe'n el preu, el format i altres característiques, si us plau, consulti amb la seva botiga d'e-books preferida.

Comentaris de la premsa

«Cap lector en llengua catalana no pot conèixer rigorosament Zweig sense accedir a aquest gran memorial».
Mauricio Wiesenthal

«Un llibre que acaba de definir el perfil de l’autor i que els amants de la seva literatura situaran al lloc que escau: consideracions marginals, observacions de novel·lista perspicaç, preocupació moral pel destí d’Europa, desfilada de tota la gent que va conèixer, entre ells literats, músics, polítics, artistes i pensadors».
Jordi Llovet, El País Quadern

«L’últim gran llibre que quedava per publicar de Stefan Zweig. Els dietaris finals fan prendre consciència del pes aclaparador de la història, del temps convuls del segle XX. Una obra de lectura imprescindible».
Jordi Llavina, Ara

«Al marge de la seva extraordinària qualitat literària, els Dietaris de Stefan Zweig són una eloqüent lliçó d’història i moral».
Rafael Narbona, El Cultural

«Inèdits en català fins ara, hi apareix, sobretot, l’home, en els seus pensaments i la seva vida quotidiana, malgrat que també narra en directe les grans convulsions del món, en especial les dues guerres mundials que li va tocar viure».
Xavi Ayén, La Vanguardia

«La lectura d’aquests fulls autobio­gràfics, escrits amb una prosa enèrgica, permet copsar el canviant estat d’ànim del protagonista, així com els progres­sos que va fent en l’escriptura dels seus llibres, les tensions i els fracassos del dia a dia o les seves trobades profitoses».
Josep Gras, El Temps

«Un dels esdeveniments de l’any».
Qué Leer

Altres llibres de Stefan Zweig