Catàleg

Stefan Zweig

Clarissa

Traducció de Joan Fontcuberta

La Clarissa, filla d’un militar austríac, coneix a Lucerna en Léonard, un jove socialista francès, de qui s’enamora. L’esclat de la Gran Guerra separa els amants i la jove, que s’ha quedat embarassada, ha de tornar a Àustria, enmig d’una Europa que s’esquinça. Allà pren la decisió de tenir un fill de l’enemic i de criar-lo. Aquesta commovedora novel·la tardana de Zweig avui es considera el testament en el qual l’escriptor austríac va condensar els ideals humanístics que va abraçar tota la vida.

Disponibilitat en e-book

Aquest títol es troba disponible en e-book. Per coneixe'n el preu, el format i altres característiques, si us plau, consulti amb la seva botiga d'e-books preferida.

Comentaris de la premsa

“Tot i que Clarissa narra, en teoria, tan sols «una petita existència», l’art de Zweig la converteix en gran, en una mostra de la màgia i la força de la creativitat artística de l’esperit humà”.
Xavier Serrahima, Nació Digital

“Exiliat d’un continent que creia perdut i sotmès irremeiablement al nazisme, no és estrany que Zweig condensés en aquesta novel·la inacabada l’impacte inoblidable que eliminà totalment el miratge austrohongarès”.
Joan Safont, Ara

“Zweig reuneix en la seva prosa dues de les dimensions de la gran literatura: la capacitat d’analitzar perfils psicològics en el retrat més ampli d’una societat i la seva història mentre mostra una gran habilitat en la fusió d’una visió interna i externa del món. No para de créixer en el cànon de la literatura contemporània, alhora que les seves pàgines presenten una gran actualitat”.
Vicenç Llorca, Serra d’Or

“Una novel·la en què Stefan Zweig incorporà les inquietuds i temors pel destí d’Europa”.
Alfred Mondria, Levante

“Malgrat ser una novel·la breu i inacabada, no és pas una obra menor en el context del corpus literari de l’autor”.
Júlia Costa, Llegir en cas d’incendi

Altres llibres de Stefan Zweig