Catàleg

Itamar Orlev

Bandit

Traducció d'Eulàlia Sariola

És l’any 1988 i en fa vint que en Tadek viu a Israel, on va arribar de petit amb la seva mare, obligada a fugir de Polònia a causa d’un marit carismàtic, alcohòlic i violent que suscitava entre els seus fills una barreja esquizofrènica d’admiració i terror. Ara la dona d’en Tadek l’ha abandonat i s’ha endut amb ella el fill que tenen en comú, i la repetició fatídica del destí del seu pare, condemnat a la soledat, el sumeix en una crisi profunda. Obeint un impuls, en Tadek torna a la seva Polònia natal per retrobar el seu progenitor, potser per darrera vegada, i veure’l amb els ulls d’un adult. Decidit a deixar enrere per sempre més tot el que representa el seu pare—ara fràgil i decrèpit, però no menys abusiu—, en Tadek hi emprèn un viatge inesperat en cerca d’una reconciliació incerta que els farà confrontar plegats els fantasmes del passat. Una història honesta i commovedora sobre l’amor filial i la recerca de la identitat, narrada amb sentit de l’humor i tendresa però també amb l’amargor inevitable de les ferides profundes infligides a la infantesa.

Disponibilitat en e-book

Aquest títol es troba disponible en e-book. Per coneixe'n el preu, el format i altres característiques, si us plau, consulti amb la seva botiga d'e-books preferida.

Premis

Premi Sapir 2015

Comentaris de la premsa

«Seriosa, emocionant i cruel. Orlev, sens dubte, és un narrador de primera. Allò que fa de Bandit una novel·la excel·lent, però, és el remolí de contradiccions que arrossega en Tadek, i a nosaltres amb ell».
Pere Antoni Pons, Ara

«Bandit no només aconsegueix mantenir la tensió fins al final, sinó que fa pensar al lector escapant-se de tots els tòpics. La novel·la d’Orlev, que sembla increïble que sigui una òpera prima, explora el fons del cor dels éssers humans per sintetitzar-ne les seves misèries i les seves glòries. I, inevitablement, condueix al lector a preguntar-se el seu lloc al món. Una magnífica introspecció en l’ànima humana».
Gustau Nerín, El Nacional

«Bandit és una reflexió sobre la dualitat humana, les contradiccions, l’amor, la relació d’estimar i ser estimat. És meravellós».
Olga Federico, Els Matins

«La novel·la d’Itamar Orlev és una sorpresa gratíssima. Mentre la llegia vaig sentir que havia nascut un escriptor, i em vaig demanar: Però ¿on has estat tot aquest temps, Itamar? ¿Per què has esperat fins als quaranta?».
Havatzelet Farber, Makor Rishon Weekend Supplement