Catàleg

Itamar Orlev

Bandit

Traducció d'Eulàlia Sariola

És l’any 1988 i en fa vint que en Tadek viu a Israel, on va arribar de petit amb la seva mare, obligada a fugir de Polònia a causa d’un marit carismàtic, alcohòlic i violent que suscitava entre els seus fills una barreja esquizofrènica d’admiració i terror. Ara la dona d’en Tadek l’ha abandonat i s’ha endut amb ella el fill que tenen en comú, i la repetició fatídica del destí del seu pare, condemnat a la soledat, el sumeix en una crisi profunda. Obeint un impuls, en Tadek torna a la seva Polònia natal per retrobar el seu progenitor, potser per darrera vegada, i veure’l amb els ulls d’un adult. Decidit a deixar enrere per sempre més tot el que representa el seu pare—ara fràgil i decrèpit, però no menys abusiu—, en Tadek hi emprèn un viatge inesperat en cerca d’una reconciliació incerta que els farà confrontar plegats els fantasmes del passat. Una història honesta i commovedora sobre l’amor filial i la recerca de la identitat, narrada amb sentit de l’humor i tendresa però també amb l’amargor inevitable de les ferides profundes infligides a la infantesa.

Disponibilitat en e-book

Aquest títol es troba disponible en e-book. Per coneixe'n el preu, el format i altres característiques, si us plau, consulti amb la seva botiga d'e-books preferida.

Premis

Premi Sapir 2015

Comentaris de la premsa

«Seriosa, emocionant i cruel. Orlev, sens dubte, és un narrador de primera. Allò que fa de Bandit una novel·la excel·lent, però, és el remolí de contradiccions que arrossega en Tadek, i a nosaltres amb ell».
Pere Antoni Pons, Ara

«Bandit no només aconsegueix mantenir la tensió fins al final, sinó que fa pensar al lector escapant-se de tots els tòpics. La novel·la d’Orlev, que sembla increïble que sigui una òpera prima, explora el fons del cor dels éssers humans per sintetitzar-ne les seves misèries i les seves glòries. I, inevitablement, condueix al lector a preguntar-se el seu lloc al món. Una magnífica introspecció en l’ànima humana».
Gustau Nerín, El Nacional

«Bandit és una reflexió sobre la dualitat humana, les contradiccions, l’amor, la relació d’estimar i ser estimat. És meravellós».
Olga Federico, Els Matins

«Bandit parla de l’amor filial, de la tendresa, de la soledat, de la recerca de la identitat. Una gran novel·la».
Isabel Olesti, Diari de Tarragona

«Bandit ens acosta, doncs, a una visió força desconeguda de Polònia, alhora que planteja, dins el marc conceptual de la recerca de la pròpia identitat, les contradiccions que nien en l’ànima humana».
Vicenç Llorca, Serra d’Or

«La novel·la d’Itamar Orlev és una sorpresa gratíssima. Mentre la llegia vaig sentir que havia nascut un escriptor, i em vaig demanar: Però ¿on has estat tot aquest temps, Itamar? ¿Per què has esperat fins als quaranta?».
Havatzelet Farber, Makor Rishon Weekend Supplement