27/09/2018
Publicat el

Diàleg-concert entre Nuccio Ordine i Jordi Savall a Barcelona Dijous 27 de setembre a les 17.30h, a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana

Una trobada intel·lectual amb dues figures titàniques de la cultura actual: el director i violagambista Jordi Savall i l’escriptor Nuccio Ordine dialogaran sobre l’escenari de la sala modernista sobre música, literatura, art i pensament. Prenent com a base lectures del Clàssics per a la vida (Quaderns Crema, 2017), música i paraula es donaran la mà en aquesta singular proposta de conferència-concert. Un homenatge i reivindicació dels clàssics; una pàtria a la qual no deixar mai de tornar.
El preu de l’entrada és de 10 € i es poden comprar en aquest enllaç, o també, per telèfon: 902 442 882 o en taquilles (taquilles@palaumusica.cat) al carrer Palau de la Música, 4-6. L’horari és de dilluns a dissabte, de 9.30 a 21 h. Diumenges i festius, de 10 a 15 h i dues hores abans del concert (en cas que n’hi hagi).

Nuccio Ordine (Diamante, 1958) és professor de Literatura italiana a la Universitat de Calàbria i autor de diversos llibres, bona part d’ells centrats en la figura de Giordano Bruno. Ha estat professor visitant de centres com Yale, Paris IV-Sorbonne, CESR de Tours, IEA de Paríss, el Warburg Institute o el Max Planck de Berlín. És també membre del Harvard University Center for Italian Renaissance Studies i de la Fundació Alexander von Humboldt, així com membre d’honor de l’Institut de Filosofia de l’Acadèmia Russa de Ciències i cavaller de la Legió d’Honor francesa el 2002.

Publicat el

Quaderns Crema participa a la 36a edició de la Setmana del Llibre en Català Del 7 al 19 de setembre, a l'Avinguda de la Catedral de Barcelona (estand 26-27)

Quaderns Crema serà present a la propera edició de la Setmana del Llibre en Català, que se celebrarà entre el 7 i el 16 de setembre. Ens hi trobareu a la caseta de La Central, al mòdul 26-27 a l’Avinguda de la Catedral de Barcelona.

Podreu trobar la novetat de Sergi Pàmies L’art de portar gavardina.

A més, el dissabte 8 de setembre a les 12h, Sergi Pàmies signarà exemplars de L’art de portar gavardina.

Horari:

Divendres 7 de setembre de 17h a 21h
Del dissabte 8 al dissabte 15 de setembre 10.30h a 21h
Diumenge 16 de setembre 10.30h a 14h

08/09/2018
Publicat el

Sergi Pàmies signarà exemplars de ‘L’art de portar gavardina’ a la Setmana del Llibre en Català el 8 de setembre a les 12h, a l'Avinguda de la Catedral de Barcelona (estand 26-27)

Sergi Pàmies signarà exemplars del seu nou llibre L’art de portar gavardina a la Setmana del Llibre en Català.

L’art de portar gavardina és un concentrat de memòria, emoció i plaer de narrar. Imaginats o viscuts, els tretze contes d’aquest recull revelen una capacitat d’observació que confirma Sergi Pàmies com a artesà d’un estil cada vegada més depurat, en què les emocions i els detalls són protagonistes. De la pròpia infantesa a la vellesa dels pares, del romanticisme de la decepció al pànic d’estar a l’altura de les expectatives dels fills, de la perplexitat individual de l’adolescència a les cicatrius col·lectives del segle XXI, el llibre combina reflexió, ironia, melancolia, causticitat i lucidesa i troba en la fascinació per l’absurd i la capacitat de sorprendre’s els antídots més eficaços per combatre les absències, els fracassos i altres desconcerts de la maduresa.

15/09/2018
Publicat el

Conversa entre Sergi Pàmies i Anna Guitart a la Setmana del Llibre en Català Dissabte 15 de setembre a les 12.30h, a la l'Avinguda de la Catedral (escenari 2)

Sergi Pàmies conversarà amb Anna Guitart sobre el seu últim llibre, L’art de portar gavardina.

Sergi Pàmies (París, 1960) ha publicat en aquesta editorial els reculls de contes T’hauria de caure la cara de vergonya, Infecció, La gran novel·la sobre Barcelona (Premi de la Crítica Serra d’Or), L’últim llibre de Sergi Pàmies, Si menges una llimona sense fer ganyotes (Premi Ciutat de Barcelona i Premi Lletra d’Or), La bicicleta estàtica (Premi Maria Àngels Anglada), Cançons d’amor i de pluja, L’art de portar gavardina i les novel·les La primera pedra (Premi Ícaro), L’instint (Premi Prudenci Bertrana) i Sentimental. La seva obra ha estat traduïda al francès, al castellà, a l’alemany, a l’italià i al grec. Col·labora de manera regular en diversos mitjans de comunicació. Ha rebut el Premi Manuel Vázquez Montalbán de Periodisme.

Publicat el

Dolors Udina rep la Creu de Sant Jordi de la Generalitat

Dolors Udina ha rebut la Creu de Sant Jordi de la Generalitat “per la seva intensa tasca en l’àmbit de la traducció literària, singularment de l’anglès al català”. La Generalitat ha destacat que, entre les seves traduccions, hi ha “obres de dos premis Nobel, J. M. Coetzee i Alice Munro, i també La senyora Dalloway, de Virginia Woolf, amb la qual va guanyar el Premi de Traducció Crítica Serra d’Or el 2014″.

Dolors Udina (Barcelona, 1953) és traductora i llicenciada en història moderna i contemporània. Ha dirigit diversos tallers de traducció literària i forma part de la Càtedra Jordi Arbonès des de la seva creació, el 2003, i del Grup d’Estudi de la Traducció Catalana Contemporània. El 2017 va rebre el premi Ciutat de Barcelona de traducció en llengua catalana per l’adaptació al català de la novel·la Els dimonis de Loudun, d’Aldous Huxley, i el 2018 la Creu de Sant Jordi de la Generalitat. A Quaderns Crema ha traduït L’esperit de Praga (Quaderns Crema, 2010), Un home invisible (Quaderns Crema, 2012), La volta al món amb la tieta Mame (Quaderns Crema, 2013), Què vol dir quan un home cau del cel i Contes de Nadal políticament correctes (ambdós en premsa).

20/09/2018
Publicat el

Conferència Josep Maria Esquirol a Barcelona Dijous 20 de setembre a les 19h, a CaixaForum Barcelona

Esquirol

Josep Maria Esquirol impartirà una conferència anomenada “El mal com a problema filosòfic“, dijous 20 de setembre a les 19 h, a CaixaForum Barcelona (Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8).

Quines són les distincions conceptuals i les definicions dins d’un tema tan ampli com és ara el mal? Mal moral, mal polític, mal físic… Aquesta és una aproximació als nuclis més punyents del concepte de mal, i també a la forma com diverses filosofies s’han enfrontat a la definició d’aquesta idea: des de plantejaments que acaben negant l’existència del mal fins a posicions que busquen de quina manera de reflexió teòrica pot donar suport a l’acció pràctica.

Josep Maria Esquirol, professor de Filosofia de la Universitat de Barcelona i coordinador del cicle. Director del postgrau en Pensament i Creativitat de La Salle. Entre les seves publicacions destaquen La resistència íntima (2015; Premi Ciutat de Barcelona i Premi Nacional d’Assaig) i La penúltima bondat (2018).

El preu de la inscripció és de 4 €, gratis clients CaixaBank.

18/07/2018
Publicat el

Peter Stamm i Margaret Atwood entre els nominats al Nobel de literatura alternatiu.

Un grup d’un centenar d’intel·lectuals suecs –escriptors, professors, editors, dramaturgs i periodistes– han impulsat la Nova Acadèmia Sueca per donar aquest mes d’octubre un premi Nobel de literatura alternatiu. Després de rebre propostes dels bibliotecaris de Suècia i del jurat, s’ha fet pública la llista dels 46 autors que opten al guardó. Entre els finalistes trobem a Peter Stamm, autor de Paisatge aproximat, i Margaret Atwood, autora de El conte de la Serventa.

Per primera vegada, en la primera etapa de la votació, tothom que vulgui pot votar els seus tres candidats a través de la pàgina web de la Nova Acadèmia Sueca. D’aquesta votació, sortiran quatre finalistes i el guanyador serà escollit pel jurat el 14 d’octubre.

Publicat el

#QUADERNSPERALESTIU

Inicial_Verano_QC

L’estiu és el moment de l’any ideal per tornar als clàssics, a aquells llibres que són imprescindibles a qualsevol biblioteca per petita que sigui. És per això que, des de Quaderns Crema, dedicarem aquestes setmanes a compartir amb vosaltres la nostra col·lecció de #Quaderns.

William Shakespeare, Robert Louis Stevenson, Maria de França, Chrétien de Troyes, Fernando Pessoa, Oscar Wilde, J. V. Foix i molts més. Els #Quaderns són clàssics i contemporanis, però, sobretot, essencials.

Segueix-nos a Instagram i comparteix els teus clàssics a #QUADERNSPERALESTIU

13/07/2018
Publicat el

Ja disponible el vídeo de la conversa entre Josep Maria Esquirol i Marina Garcés A la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona

El passat 12 de juny, Josep Maria Esquirol va conversar amb la filòsofa Marina Garcés sobre el seu últim assaig La penúltima bondat a la Biblioteca Jaume Fuster. Compartim a continuació un clip de la presentació:

 

Podeu trobar el vídeo sencer aquí.