20/06/2018
Publicat el

Francesc Parcerisas presenta ‘Un estiu’ a Barcelona Dimecres 20 de juny a les 19h, a la llibreria Laie (Pau Claris, 85)

Parcerisas presenta Un estiu a la llibreria Laie, acompanyat per Amadeu Cuito. Un estiu és un llibre agut, elegant, amb tocs d’humor i, en alguns moments, escruixidor, on l’autor un cop més fa el lector partícip de l’exercici de dotar la realitat de sentit mitjançant l’escriptura.

27/06/2018
Publicat el

Presentem ‘Un estiu’ de Francesc Parcerisas a Vilafranca del Penedès Dimecres 27 de juny a les 20h, al Museu de les Cultures del Vi (Plaça Jaume I, 1)

Un estiu

Parcerisas presenta Un estiu, al Museu de les Cultures del Vi (VINSEUM) a Vilafranca del Penedès, el proper dimecres 27 de juny a les 20h.

En les pàgines d’aquest dietari Francesc Parcerisas recull observacions, heterogènies i errants, escrites durant un estiu, entre passejades, visites a familiars i amics, i moments de calma dedicats a la lectura i a l’escriptura. Aquí, els mesos estivals semblen avançar a un altre ritme i són, com els records de la infantesa, el rerefons perfecte per a la contemplació desvagada i la reflexió punyent: «Jo, que sóc qui escriu aquestes línies, en realitat vaig arribar ja fa uns anys al final de l’estiu que en aquestes pàgines ara tot just s’enceta […]: sé com acabarà la història, […] i això, contra el que pugui semblar, em converteix en un déu desnonat, ridícul, sense cap poder». En aquest text—agut, elegant, amb tocs d’humor i, en alguns moments, escruixidor—Parcerisas un cop més fa el lector partícip de l’exercici de dotar la realitat de sentit mitjançant l’escriptura.

13/06/2018
Publicat el

Conversa entre Josep Maria Esquirol i Jordi Llavina Dimecres 13 de juny a les 20h, a Sant Just Desvern

Josep Maria Esquirol

Josep Maria Esquirol parlarà del seu últim assaig, La penúltima bondat, acompanyat pel poeta i crític literari Jordi Llavina a la llibreria Cal Llibreter de Sant Just Desvern (C/ Bonavista, 81).

De manera subtil i colpidora, aquest assaig tracta dels «infinitius essencials» de l’ésser humà: viure, pensar i estimar. I constitueix, sens dubte, una valuosa aportació filosòfica, que s’articula a partir del concepte de «replec del sentir». L’estil singular de l’autor va calant de mica en mica, com la pluja menuda, tot proposant-nos un itinerari molt revelador, amb trams relatius a la commoció, el desig, la creació, l’amistat, la revolució i l’agraïment. I anticipant-nos, ja de bell començament, allò que és més nuclear: «Aquí, als afores, la gènesi i la degeneració, la vida i la mort, l’humà i l’inhumà―car només l’humà pot ser inhumà―, la proximitat i la indiferència. Aquí, als afores, el mal és molt profund, però la bondat encara ho és més. Aquí, als afores, res té més sentit que l’empara i la generositat. Aquí, als afores, no només vivim, sinó que som capaços de vida».

04/06/2018
Publicat el

Lliurament del Premi d’Honor de les Lletres Catalanes a Quim Monzó Dilluns 4 de juny a les 20h, al Palau de la Música

Quim Monzó (Barcelona, 1952) és el guanyador del 50è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, un reconeixement que fa Òmnium Cultural a la seva trajectòria literària.

El Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, instituït per Òmnium Cultural l’any 1969, és un reconeixement a la trajectòria d’una persona que “per la seva obra literària o científica, escrita en llengua catalana, i per la importància i exemplaritat de la seva tasca intel·lectual, hagi contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural dels Països Catalans”

04/06/2018
Publicat el

Anna Guitart entrevista a Quim Monzó 'Tot el temps del món' de TV3. Dilluns 4 de juny del 2018

Quim Monzó és segurament un dels nostres autors més llegits, amb una obra molt extensa traduïda a 25 idiomes. En aquesta conversa, parla dels seus records d’infància i joventut, de la relació amb els seus pares, de com a casa seva llegia d’amagat, de com aconseguia llibres gràcies a un bibliobús que s’aturava al seu barri, dels inicis en els estudis de dibuix publicitari i de com va abandonar aquesta professió per dedicar-se a l’escriptura. També de com va triar el català per escriure, dels seus inicis en el reporterisme, de com treballar a la ràdio el va ajudar a depurar el llenguatge, de per què escriure és reescriure, de la dificultat de traduir, de la predilecció pels contes, de com els seus llibres són la seva autobiografia, de per què no escriu narrativa des de fa 11 anys, i de com encara ara, 40 anys després, el diverteix escriure, malgrat que es queixa tot el dia.

27/05/2018
Publicat el

Conversa-vermut amb Quim Monzó i Ramon Besa Diumenge 27 de maig a les 12h, a la llibreria Calders

Monzó

L’escriptor Quim Monzó, 50è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i el periodista esportiu Ramon Besa conversaran sobre literatura, periodisme i articulisme diari el diumenge 27, a les 12h, a la Llibreria Calders.

Podreu escoltar la conversa tot fent el vermut a la Llibreria Calders (passatge Calders, 9. Barcelona).

15/05/2018
Publicat el

Cancelada la presentació de ‘La penúltima bondat’, de Josep Maria Esquirol Dimarts 15 de maig a les 19:00h, a la Casa de Cultura de Girona (Plaça de l'Hospital, 6)

La penúltima bondat

Aquest acte s’ha cancelat. Properament anunciarem una nova data per a la seva celebració.

De manera subtil i colpidora, aquest assaig tracta dels «infinitius essencials» de l’ésser humà: viure, pensar i estimar. I constitueix, sens dubte, una valuosa aportació filosòfica, que s’articula a partir del concepte de «replec del sentir». L’estil singular de l’autor va calant de mica en mica, com la pluja menuda, tot proposant-nos un itinerari molt revelador, amb trams relatius a la commoció, el desig, la creació, l’amistat, la revolució i l’agraïment. I anticipant-nos, ja de bell començament, allò que és més nuclear: «Aquí, als afores, la gènesi i la degeneració, la vida i la mort, l’humà i l’inhumà—car només l’humà pot ser inhumà—, la proximitat i la indiferència. Aquí, als afores, el mal és molt profund, però la bondat encara ho és més. Aquí, als afores, res té més sentit que l’empara i la generositat. Aquí, als afores, no només vivim, sinó que som capaços de vida»