25/11/2017
Publicat el

Conferència de Nuccio Ordine a Reus En el marc del TEDx Reus

Nuccio Ordine

Nuccio Ordine formarà part del programa del TEDx Reus amb una conferència el proper dissabte 25 de novembre, a les 13:30h, en la que defensarà «la idea d’utilitat d’aquells sabers que tenen un valor essencial, del tot aliè a qualsevol finalitat utilitarista, ja que si deixem morir allò gratuït, si renunciem a la força generadora de l’inútil, si només escoltem el mortífer cant de sirenes que ens impel·leix a perseguir el benefici, tan sols serem capaços de formar una col·lectivitat malalta i sense memòria que, extraviada, acabarà per perdre el sentit de si mateixa i de la vida».

Nuccio Ordine (Diamante, 1958) és professor de Literatura italiana a la Universitat de Calàbria i autor de diversos llibres, bona part d’ells centrats en la figura de Giordano Bruno. Ha estat professor visitant de centres com Yale, Paris IV-Sorbonne, CESR de Tours, IEA de Paríss, el Warburg Institute o el Max Planck de Berlín. És també membre del Harvard University Center for Italian Renaissance Studies i de la Fundació Alexander von Humboldt, així com membre d’honor de l’Institut de Filosofia de l’Acadèmia Russa de Ciències i cavaller de la Legió d’Honor francesa el 2002.

Entrades i més informació sobre aquest acte.

30/11/2017
Publicat el

Homenatge a Francesc Trabal a Sabadell Commemorem el 60è aniversari de la seva mort

El proper dijous 30 de novembre, a les 19h, se celebrarà a la ciutat natal de Francesc Trabal, Sabadell, un acte d’homenatge a la seva figura i obra. L’acte serà a la sala Francesc Trabal de la Biblioteca Vapor Badia, i estarà format per una lectura de la seva obra i d’una xerrada amb participació del públic.

A l’acte hi intervindràn els escriptors Clara Soley i Antoni Dalmases, i l’editora Sandra Ollo.

22/11/2017
Publicat el

Presentació de ‘Novel·les (I)’ de Francesc Trabal, a Barcelona Dimecres 22 de novembre, a la llibreria Calders

Tot commemorant el 60è aniversari de la mort de Francesc Trabal, el proper dimecres 22 a les 19:30h, a la llibreria Calders, presentarem el volum Novel·les (I), que inclou els títols L’home que es va perdre, Quo vadis, Sànchez?, Era una dona com les altres i Hi ha homes que ploren perquè el sol es pon.

Presentaran l’acte la periodista Anna Guitart, i l’escriptora Marina Espasa.

L’obra de Francesc Trabal, narrador agosarat i brillant, és d’una modernitat intemporal. Hi va saber copsar, amb una ironia sagaç i un humor sovint absurd i corrosiu, la buidor i la insatisfacció en les relacions humanes dins la societat benestant de principis del segle XX, amb un estil elegant que combina el millor del classicisme i de l’avantguarda. Aquest volum recull quatre de les seves primeres novel·les—L’home que es va perdre (1929), Quo vadis, Sànchez? (1931), Era una dona com les altres (1932) i Hi ha homes que ploren perquè el sol es pon (1933)—, en les quals l’escriptor defuig el realisme i el melodrama per, com deia Trabal mateix, «fixar el punt dolç de la vida a través d’un punt de vista personal […] basat en l’humor».

Publicat el

Presentació de ‘L’amor no ho és tot’ a Barcelona A la llibreria La Impossible, el proper dimecres 25 d'octubre, a les 19h

El proper dimecres 25 d’octubre a les 19h, es presentarà a Barcelona L’amor on ho és tot, d’Edna St. Vincent Millay, en un acte d’homenatge que comptarà amb la presència de Marcel Riera, traductor de l’obra, poeta i escriptor. Riera, a més d’introduïr l’obra i la figura de Millay, també recitarà alguns dels seus versos.

Aquest homenatge es farà a la llibreria La Impossible.

L’obra d’Edna St. Vincent Millay continua captivant noves generacions de lectors gairebé setanta anys després de la seva mort. Com el seu contemporani Robert Frost, Millay va compondre alguns dels sonets més brillants de la tradició literària anglosaxona del segle xx, en què va saber combinar hàbilment un enfocament modernista amb formes clàssiques, i així inicià un nou tipus de poesia. La seva actitud franca davant la sexualitat, juntament amb uns versos imperibles, va consolidar la seva imatge de dona alliberada i bohèmia: era coneguda pels seus fascinants recitals, pel seu pensament progressista i, sobretot, per la manera com va articular—i encarnar—noves formes d’experiència i d’expressió femenines. L’amor no ho és tot aplega per primera vegada en català una selecció que transmet l’ampli registre de l’obra de Millay, una de les figures més importants dels Estats Units de l’època del jazz.

Publicat el

Sergi Pàmies conversa amb Jordi Nopca Dijous 26 d'octubre a la Biblioteca El Carmel. Amb motiu del vintè aniversari de la publicació de 'La gran novel·la sobre Barcelona'

Sergi Pàmies

Sergi Pàmies conversarà amb l’escriptor i periodista Jordi Nopca entorn de La gran novel·la sobre Barcelona (Quaderns Crema, 1997), amb motiu del vintè aniversari de la publicació de l’obra.

Dijous 26 d’octubre
Biblioteca El Carmel – Juan Marsé
Carrer Murtra, 135-145
A les 19h.
Accés lliure fins a exhaurir places Continue reading Sergi Pàmies conversa amb Jordi Nopca Dijous 26 d’octubre a la Biblioteca El Carmel. Amb motiu del vintè aniversari de la publicació de ‘La gran novel·la sobre Barcelona’

Publicat el

Nuccio Ordine i Jordi Savall, a les Converses a La Pedrera El dilluns 23 d'octubre, a les 19h

Nuccio Ordine i Jordi Savall

El dilluns 23 d’octubre, a les 19 hores, Nuccio Ordine (La utilitat de l’inútil. Manifest, 2013; Clàssics per a la vida. Una petita biblioteca ideal, 2017) i el músic i director d’orquestra Jordi Savall (fundador de les formacions Capella Reial de Catalunya, Le Concert des Nations i Hespèrion XXI, a més de cavaller de la Legió d’Honor francesa en 2013) conversaran amb la periodista cultural Anna Guitart.

Les Converses a la Pedrera, que organitza la Fundació Catalunya La Pedrera en col·laboració amb Arcàdia, van més enllà d’un diàleg sobre les obres per les quals es coneixen a les personalitats convidades, i són tota una referència en el panorama cultural de Barcelona.

A Clàssics per a la vida, Nuccio Ordine ens convida a descobrir o recordar alguns dels clàssics de tots els temps, mestres d’innombrables generacions: Plató, Rabelais, Shakespeare, Goethe, Cervantes, Rilke… Ja que, per l’autor, l’ensenyament i l’educació constitueixen una forma de resistència a les lleis omnipresents del mercat, a la mercantilització de les nostres vides, al temible pensament únic.

George Steiner el va considerar “un dels llibres més recomanables de l’any” a The Times Literary Supplement, destacant que “pocs llibres sobre la relació entre l’art, la literatura i la història de les idees resulten tan apassionants i lluminosos”.

Entrades i més informació

Publicat el

Quaderns Crema publicarà ‘El conte de la serventa’ de Margaret Atwood

El conte de la serventa

El proper mes de gener, Quaderns Crema publicarà El conte de la serventa, de Margaret Atwood. Aquesta novel·la distòpica, escrita el 1985, s’ha convertit en un dels llibres de l’any per la seva crítica social i el tractament a la dona. A més, la seva adaptació televisiva ha conseguit nombrosos premis, entre ells, el de l’Emmy a la millor sèrie dramàtica.

Publicat el

Estrenem nova pàgina web

Estrenem nova pàgina web

Estrenem nova pàgina web, des d’on podreu navegar més intuïtivament i conèixer a fons tant el nostre catàleg de fons com les últimes novetats i presentacions de llibres.

Si realitzeu una comanda des d’aquí, a més a més, rebreu de franc la llibreta de Quaderns Crema il·lustrada per Leonard Beard. Les comandes triguen dos dies en arribar a casa.

Esperem que us agradi!

Continue reading Estrenem nova pàgina web

Publicat el

Iniciem una nova etapa Amb la voluntat de publicar noves veus de la literatura catalana, així com traduccions de ficció i assaig

Cartell Quaderns Crema

Comencem una nova etapa a Quaderns Crema, en la qual recuperem allò que millor ens distingeix: “l’esperit canalla i agosarat”, en paraules de la nostra editora, Sandra Ollo. Això es tradueix en el retorn a les cobertes blanques, il·lustrades per Leonard Beard, com passa amb el primer volum de les Novel·les de Francesc Trabal que acabem de publicar.

Teniu tots els detalls d’aquesta nova etapa als retalls de premsa que hem seleccionat a continuació:

Cartell Quaderns CremaReneix “l’esperit canalla i agosarat” de Quaderns Crema, per Jordi Nopca, al diari Ara.

Torna l’esperit canalla, per Valèria Gaillard, a El Punt Avui.

Sandra Ollo rellança Quaderns Crema amb Atwood, Trabal i noves veus, per Josep Massot, a La Vanguardia.

Quaderns Crema es proposa recuperar el seu esperit, per Ernest Alós, a El Periódico.

Quaderns Crema reneix amb Francesc Trabal i Margaret Atwood, per Sergi Dòria, a ABC.

La renaixença de Quaderns Crema, per Víctor Fernández, a La Razón.

Torna Quaderns Crema, per Montserrat Serra, a Vilaweb.

Quaderns Crema torna als orígens, per Francesc Ginabreda, a Núvol.

Publicat el

Lectura de Francesc Pujols, al festival Divers, a Martorell 23 i 24 de setembre, a les 19h, a Cal Nicolau

Festival Divers

Els dos vespres del festival Divers, Jordi Morera, filòleg i membre de l’Aula de Teatre de Martorell, recitarà versos de Francesc Pujols amb l’acompanyament musical del guitarrista i director de l’Escola Municipal de Música, Manuel Forniés.

La d’enguany serà la primera edició d’aquest festival poètic, que segons Sergi Corral, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Martorell,  “és un festival petit i humil però de qualitat, dirigit no només a qui ja llegeix poesia sinó també als lectors que encara s’hi han d’afegir: volem provocar-los, que es deixin seduir, que vinguin a sentir versos, tant de poetes ja consagrats com de noves veus”.