Catàleg

Francesc Trabal

Novel·les (I)

Compartir
FacebookTwitterGoogle+LinkedInWhatsAppEmail
L’obra de Francesc Trabal, narrador agosarat i brillant, és d’una modernitat intemporal. Hi va saber copsar, amb una ironia sagaç i un humor sovint absurd i corrosiu, la buidor i la insatisfacció en les relacions humanes dins la societat benestant de principis del segle XX, amb un estil elegant que combina el millor del classicisme i de l’avantguarda. Aquest volum recull quatre de les seves primeres novel·les—L’home que es va perdre (1929), Quo vadis, Sànchez? (1931), Era una dona com les altres (1932) i Hi ha homes que ploren perquè el sol es pon (1933)—, en les quals l’escriptor defuig el realisme i el melodrama per, com deia Trabal mateix, «fixar el punt dolç de la vida a través d’un punt de vista personal […] basat en l’humor».
Comentaris de la premsa

“Un dels luxes més cosmopolites que hem tingut en aquest últim segle”.
Quim Monzó.

“Hi ha tantes coses bones a dir de Trabal! La llibertat amb la qual inventa escenes impossibles, que es barregen amb la realitat, com en les novel·les de Boris Vian o Jean Echenoz… No es cansin mai de rellegir. En un escriptor com Trabal sempre hi trobes coses noves, algunes de les quals s’anticipen de manera prodigiosa al seu temps”.
Julià Guillamón, La Vanguardia

“L’obra del ja llegendari Francesc Trabal és fascinantment tendra i agosaradament grotesca, una obra personalíssima que juga, i molt, amb la forma, i que se situa al capdavant de la literatura humorística brillantment seriosa. Trabal, a més, és un mestre en la creació de personatges profundament vulnerables, però alhora invencibles en la seva innocència. Quatre clàssics (originalíssims) de l’absurd (ple de profunditat) català”.
Laura Fernández, El Mundo

“Recuperació imprescindible de quatre de les seves millors novel·les”.
Jordi Nopca, Ara

“La seva obra era diferent de tot el que havia llegit d’escriptors catalans. El sentit de l’humor era una de les marques del seu estil al costat de les descripcions acurades. Trabal s’ha mantingut durant els últims anys com una referència”.
David Castillo, El Punt Avui

“Escriptor dotat d’un temperament original, que tractà, més tard, d’emmotllar aquests principis i una tècnica personalíssima dins els límits del gènere novel·lístic”.
Lluís Montanyà.

Altres llibres de Francesc Trabal