Catàleg

Stefan Zweig

Novel·la d’escacs

Traducció de Manuel Lobo

Compartir
FacebookTwitterGoogle+LinkedInWhatsAppEmail
Negat per qualsevol altra activitat intel·lectual, Mirko Czentovicz va revelar-se des de nen com un geni dels escacs, i ara n’és el campió del món. Però, en un viatge de Nova York a Buenos Aires, li sorgeix un contrincant enigmàtic: el senyor B., un noble vienès que fuig dels nazis. Un dels passatgers del vapor prova d’acostar-se a tots dos personatges, i així, junt amb ell, el lector en descobreix les històries i assiteix a la seva confrontació. En aquesta Novel·la d’escacs, doncs, se’ns presenta, d’una banda, l’enfrontament de dues naturaleses antagòniques i, de l’altra, la fragilitat i la força de la persona sotmesa a una pressió extraordinària. I tot això, en una història construïda amb art de mestre i amb bones dosis d’intriga.
Comentaris de la premsa

“Les seixanta-quatre caselles i les trenta-dues peces són l’escenari d’un terrible malson que Zweig descriu amb total exactitud i sense concessions.”

Julià Guillamon, AVUI

Novel·la d’escacs, l’últim llibre que escrigué Zweig, és l’exacerbació d’algun dels millors moments de la seva extensa obra.”

Marc Soler, La Vanguardia

Altres llibres de Stefan Zweig