Catàleg

Martí de Riquer

Llegendes històriques catalanes

Aquest llibre estudia cinc llegendes històriques catalanes, nascudes a l’Edat Mitjana i que actualment encara mantenen vitalitat en diverses zones de Catalunya: les quatre barres; l’espasa de Vilardell; Galceran de Pinós i el rescat de les cent donzelles; l’engendrament del rei Jaume I, i finalment, la de la mort de la infanta Sança. Amb la saviesa, el rigor, la claredat expositiva, l’amenitat i la precisió que li són característics, el professor Martí de Riquer ens ofereix un recorregut fascinant a través dels segles i de la història de Catalunya. En el present llibre, el lector hi retrobarà l’estil i el vigor que el van fascinar a Quinze generacions d’una família catalana.

Comentaris de la premsa

“Un llibre que ens ajuda a conèixer el veritable origen de les nostres llegendes medievals i a desmitificar els despropòsits i els excessos “patriòtics” que ens impedeixen de destriar el gra de la palla de la identitat nacional catalana”.
Juli Capilla, El Temps

“Un llibre que s’hauria d’estudiar en totes les facultats d’història. Llibres com aquest es podrien escriure a tots els països i a tots ens serien útils per a treure’ns teranyines dels ulls”.
Víctor Alba, Avui

“Amb Riquer, les llegendes deixen de ser simples mites per tornar-se una part de la nostra història”.
Hèctor Hernández, Diari de Balears

Altres llibres de Martí de Riquer