Catàleg

Sergi Pàmies

L’instint

L’instint és la història d’un poble petit que es queda sense llum. A l’entorn d’aquest fet, accidental i fantàstic, la novel·la avança encadenant històries que descobreixen una fauna de personatges diversos atrapats per l’adversitat. Amb un estil eficaç i captivador, Sergi Pàmies retrata les grandeses i mesèries d’un poble imaginari on les persones, el riu, els animals, les plantes i els objectes tenen el mateix protagonisma a l’hora de teixir la narració. Sense concessions ni tampoc cap renúncia a la tendresa, Pàmies torna a sorprendre’ns amb una història aparentment senzilla en la qual cada detall contribueix, de manera decisiva, al desenllaç.

Premis

Premi Prudenci Bertrana 1993

Comentaris de la premsa

«La impertorbabilitat amb què aquest Buster Keaton català s’enfronta a les situacions més extraordinàries és el que provoca la hilaritat i la sensació d’absurd per revelar, amb un humor impertinent i irreverent, l’altra cara de la mediocritat quotidiana».
Juan A. Masoliver Ródenas, El Urugallo

«La novel·la de Pàmies mereix arrencar l’aclamació dels seus lectors».
Julià Guillamon, La Vanguardia

«Sergi Pàmies construeix un dels millors retrats i mini epopeies publicats per un autor jove, i en aquests últims anys, al nostre país».
Mercedes Monmany, Diario 16

Altres llibres de Sergi Pàmies