Catàleg

Narcís Garolera, Marta Pessarrodona

Jacint Verdaguer

Una biografia

La figura de Jacint Verdaguer, pare de la modernitat literària catalana, ha estat sempre polièdrica. Home d’Església, prosista—el més valuós del segle XIX, segons Josep Pla—i renovador de la poesia catalana, a la qual va incorporar l’ideari i l’estètica del romanticisme i el simbolisme, va contribuir, des de la seva joventut, a la creació d’una imatge pública de gran impacte popular. Els autors de la present biografia ens acosten—amb passió i compassió—a l’home que hi havia darrere del mite, i ens mostren les particularitats de la societat del seu temps, amb el desig que, en tancar el llibre, el lector hagi conegut un Verdaguer de carn i ossos. Acompanyada d’un annex documental amb textos inèdits, aquesta biografia pot interessar tant a l’especialista com a qui s’atansa per primera vegada a un dels personatges fonamentals de les lletres catalanes.

Comentaris de la premsa

«Amb Garolera es pot dir que ho sabem pràcticament tot sobre Verdaguer. I si, a sobre, tot això ha estat mastegat lentament i feliçment digerit per una noia de Bloomsbury com Marta Pessarrodona, el resultat és molt i molt d’agrair».
Joan de Sagarra, La Vanguardia

«Marta Pessarrodona i Narcís Garolera han fet una immersió en la vida de l’autor de ‘L’Atlàntida’ sense prejudicis ideològics, per mostrar qui és l’home que hi ha darrere el mite».
Sílvia Marimon, Ara

«L’obra necessària i àmpliament documentada i detallada que s’esperava sobre Verdaguer».
Serra d’Or

«Un llibre canònic en el sentit que és tan difícil de millorar com de rebatre».
Xavier Bru de Sala, El Periódico

«Narcís Garolera i Marta Pessarrodona signen una biografia de Verdaguer que desfà molt de la llegenda del mossèn exorcista i boig, i que també presenta molta documentació inèdita (un terç del llibre) i en revisa d’altra».
Josep Massot, La Vanguardia

«Qualsevol lector català amb unes mínimes pretensions de comprensió de la pròpia cultura se l’hauria de fer seu, aquest llibre, una invitació a repensar una figura poèticament immensa i humanament tràgica».
Ignasi Aragay, Ara

«Una reivindicació del Verdaguer escriptor més enllà dels tòpics».
Valèria Gaillard, El Punt Avui

«Una biografia que reivindica Jacint Verdaguer com l’impulsor de la modernitat catalana».
Laura Fernández, El Mundo

«Marta Pessarrodona i Narcís Garolera posen accent anglosaxó a la vida de Mossèn Cinto».
Sergi Dòria, ABC

«Un llibre imprescindible».
Sam Abrams, El Punt Avui

«Mossèn Cinto continua presentant enigmes interessantíssims, i Pessarrodona i Garolera s’hi endinsen amb cautela, però també amb voluntat il·luminadora».
La Vanguàrdia

«A través d’humor, sentit narratiu i ritme, el llibre permet endinsar-se en la intensitat biogràfica d’un personatge irrepetible, tant a nivell humà com a nivell intel·lectual, que hauria d’ocupar un lloc destacat en la perspectiva literària europea».
Esteve Plantada, Nació digital

«Garolera i Pessarrodona fan d’un llibre ple d’erudició i saviesa un llibre ple de passió, sense oblidar fer balança i rectificar el guisat per no embafar».
Xènia Bussé, Món.cat

«L’estricta vida religiosa i literària de Verdaguer és tan densa i apassionant com es comprova amb la lectura d’aquesta biografia».
Lluís Bonada, El Temps