Catàleg

Àngel Casas

Fred als peus

Retrat vivíssim d’una Barcelona de postguerra freda i grisa a través dels ulls d’un noi de Sants, aquest llibre ens proposa una passejada subjectiva per una història, el protagonista veritable de la qual és l’experiència viscuda, pivotant entre la brutalitat de determinades circumstàncies i la màgia subtil del somieg. Realista i cru, també és pòètic i delicat, i ens ofereix una crònica espurnejant del pas de dues dècades singulars dels segle passat.

Entrevistes

Entrevista a Catalunya Ràdio – Ex-libris (2002)
Entrevista a La Vanguardia amb Víctor-M. Amela (2002)
Entrevista a El Periódico amb Carme Escales (2012)

Comentaris de la premsa

«El mèrit de Fred als peus és que, partint d’una matèria narrativa pouada en la quotidianitat més estricta, aconsegueix transformar un passat obvi en literatura».
Ponç Puigdeval, El País

«Àngel Casas sap escriure sobre les petites i grans misèries amb un somriure. I és contagiós. El rerefons de lluita per fugir de la grisor de l’època li confereixen un caràcter de recerca energètica, a través d’una visió molt personal».
Estanislau Vidal-Folch, El periódico

«No és pas una obra autobiogràfica, encara que, inevitablement, depengui d’una realitat viscuda, que l’autor exposa d’una manera reflexiva. Es tracta de la crònica nostàlgica dels anys de la postguerra barcelonina».
VilaWeb

«Un llibre que enganxa per la senzillesa i per la manera en què vesteix la pell d’un nen que viu uns anys tan durs. Casas és capaç de transportar-te als carrers del barri de Sants, a l’escola on s’imposava la disciplina i els càstigs físics estaven a l’ordre del dia, a la descripció de les botigues del barri i els seus habitants… Al final et queda aquest regust agredolç d’enyorança de la teva pròpia infantesa. Ha estat tot un descobriment i segurament llegeixi alguna novel·la més d’Àngel Casas».
Los pergaminos de Hipatia

«El llibre permet descobrir imatges i estampes de la Barcelona de la postguerra, a través de les pors i les incerteses d’un nen. És la primera gran novel·la que parla del barri de Sants, però no abusa del costumisme, sinó que també té un caire molt universal».
Regió7

«Àngel Casas descriu diferents records de la seva vida, els barreja amb els d’altres persones que va conèixer, els fabula i els situa a Sants, el seu barri d’origen. Fred als peus construeix el retrat de tota una època a través de la història d’un petit grup d’amics».
Jaume Vidal, El País

Altres llibres de Àngel Casas