Catàleg

Salvador Oliva

Epístoles a Josep Carner

Compartir
FacebookTwitterGoogle+LinkedInWhatsAppEmail
Seguint el model de Letter to Lord Byron, de W. H. Auden, Salvador Oliva recull en aquest llibre tres epístoles en vers dirigides a Josep Carner en què, de manera sagaç i apassionada, fa un diagnòstic del món cultural del nostre país que és a la vegada un homenatge imprescindible a l’obra i la vida del Príncep dels poetes.
Comentaris de la premsa

“Un bell homenatge, el principal guany del qual consisteix a fer-nos veure com opera la prodigiosa imaginació carneriana, en què els seus tres poemes són un prodigi d’habilitat tècnica i plana el desengany de l’autor, que ens adverteix que les coses en aquest país han anat a mal borràs”.
Jordi Llavina, Ara

“Fines reflexions sobre poesia, català, crítica i literatura catalana. Assaig en vers. L’aposta és arriscada… i reeixida”.
Jaume Subirana, El Periódico

“Aquí trobem el garbuix / d’aquest assaig en vers i ètica / amb cinc textos per dibuix: / una introducció en prosa, / tres epístoles en vers / i un epíleg que fa nosa / al sermó que diu, pervers, / que el pitjor mal literari / és l’enveja i la cobdícia. / […] en aquestes tres cartes / adreçades a Carner / hi ha força més que pancartes / o uns eslògans de carrer”.
Xavier Coromina, El Punt Avui

Altres llibres de Salvador Oliva