Catàleg

Àngel Casas

Carta d’una desassossegada (exemplar signat)

(i altres relats)

Compartir
FacebookTwitterGoogle+LinkedInWhatsAppEmail

Els onze contes que integren aquest llibre consagren Àngel Casas com un gran cronista del nostre temps. Ja sigui projectant mons distòpics o bastint relats ara propers a la comèdia negra i a la literatura de l’absurd, ara plens de melangia i lirisme, l’autor fixa la seva mirada irreverent en el passat, el present i el futur d’una societat plena de contradiccions i sovint mancada d’esperit crític. Hi conviuen, entre d’altres, un taxista ateu que vol fer-se musulmà per salvar la pell; una classe mitjana progressista que ha posat de moda l’ocupació d’habitatges no per necessitat, sinó per esnobisme; un cardenal que creu en Déu només en horari laboral, i, fins i tot, un dictador moribund que celebra els cent anys de vida. Movent-se amb perícia entre la sàtira i l’intimisme poètic, Carta d’una desassossegada ens ofereix un mirall on mirar-nos amb sentit de l’humor i honestedat.

Entrevistes

Entrevista a Catalunya Migdia amb Hermínia Masana (17/03/2019)
Entrevista a El Nacional – La Llança amb Joan Safont (17/03/2019)
Entrevista a El Mundo amb Javier Blánquez (29/03/2019)
Entrevista a RTVE – Noms Propis amb Anna Cler (26/03/2019)

Comentaris de la premsa

«Gran conversador, Àngel Casas encara escriu millor que parla».
Albert Om, Ara

«Àngel Casas retrata els usos i costums d’una època, les diminutes misèries i les microscòpiques esplendors de la condició humana».
Ponç Puigdevall, El País

«Àngel Casas sap escriure sobre petites i grans misèries amb un somriure. I és contagiós».
Estanislau Vidal-Folch

«El Casas escriptor és juganer i crític, i tot i que s’enfili per arguments de ficció, parteix de situacions i anècdotes viscudes en la seva llarga trajectòria professional».
Laura Serra, Ara

«Cartas d’una desassossegada endossa injeccions encadenades de crítica social i conceptual de les quals no s’escapa ni déu».
Anna Carreras i Aubets, Núvol

«El llibre mostra un observador de la realitat, cronista fi del món que l’envolta, que a vegades recorre a l’humor surrealista i altres vegades a la ironia».
Diari de Girona

«Els relats de Carta d’una desassossegada comparteixen amb els de Quim Monzó i Sergi Pàmies la proximitat, la immediatesa i un element sorpresa que els sostreu a la quotidianitat i al simple costumisme».
Ramón de España, El periódico de Catalunya

Altres llibres de Àngel Casas